/کباب بختیاری غذای گردشگری

گردشگران هنگام سفر به خطه عشایری چهارمحال و بختیاری همواره از غذای کباب بختیاری به خوبی یاد می کنند.


گردشگرانی که به چهارمحال و بختیاری سفر می کنند هنگامی که برای غذاخوردن سفارش غذا می دهند، بدون درنگ نام از کباب بختیاری می برند و حتی برخی از آنها در آستانه صرف غذا نیز از سلف و نحوی پخت آن عکسبرداری و فیلم برداری می کنند.


کباب بختیاری از نظر کالری دارای درصد بالایی از پروئتین است و پخت زغالی آن بسیاری از گردشگران را راغب به خوردن این غذای ایرانی می کند به گونه ای که هم اکنون کباب جوجه بختیاری نیز در بین برخی از علاقه مندان به غذاهای ایرانی رایج شده است.


زنان بختیاری در تهیه و پخت این غذای ایرانی ماهر هستند و آن را به بهترین نحو با زغال چوب می پزند و در سفره پاک از مهمانان این دیار پذیرایی می کنند.


مواد لازم برای تهیه این کباب ایرانی را در خطه بختیاری، راسته گوسفندی یا فیله گوساله، سینه مرغ، کره، پیاز ، زعفران، آبلیمو، نمک و فلفل و ماست می باشد و پس از قطعه قطعه کردن گوشت آن را درون ماست می خوابانند و پس از ترد شدن گوشت، برروی سرخی آتش طبخ می کنند.


طرز تهیه این کباب ایرانی به گونه ای است که گوشت راسته را به اندازه یک انگشت خرد کنند و در مخلوط پیاز خرد کرده، نمک، زعفران، فلفل به مدت ‎۲ الی ‎ ۳ساعت خوابانده و در یخچال نگه می دارند. سینه مرغ را به اندازه یک انگشت خرد و سپس در مخلوط پیاز خرد شده، زعفران ، نمک ، آبلیمو، ماست به مدت ‎ ۲الی ‎ ۳ساعت خوابانده و در یخچال قرار می دهند. گوشت ها را از یخچال بیرون آورده و به سیخ می کشند و برای به سیخ کشیدن دو تکه گوشت و دو تکه از جوجه تا این که سیخ پر شود قرار می دهند و بهتر است که نخستین و آخرین قطعه در سیخ گوشت باشد.


سپس کباب را روی حرارت ملایم پخته و سپس به آن کره بمالند و درجه حرارت پخت کباب را تا ‎۲۰درجه افزایش می دهند و پس از قرمز شدن زغال های آن را باد می زنند. خوردن این غذای ایرانی زمانی لذیذتر می شود که با نان خانگی محلی و دوغ بسیار ترش بومی چهارمحال وبختیاری همنشین باشد و کباب بختیاری را با زغال بلوط طبخ کرده باشند.


گردشگران اروپایی نیز کباب بختیاری را از حدود ‎ ۸۰سال پیش هنگامی که یکی از آشپزهای ایرانی مقیم پاریس آن را طبخ کرد می شناسند و از کباب بختیاری و چلوکباب را در اروپا به خوبی و نیکی به عنوان یکی از بهترین غذاهای غیر اروپایی یاد می کنند. به گزارش ایرنا، هم اکنون مهمانان و گردشگران نوروزی در کنار آب های روان و بافت عشایری چهارمحال وبختیاری می توانند از این کباب ایرانی تناول کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

تست تراموا در تهران جواب داد تراموا ارزان تر از متروست
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

تست تراموا در تهران جواب داد تراموا ارزان تر از متروست

شهردار تهران با اشاره به آخرین وضعیت تست تراموا در پایتخت، گفت: تراموا در تهران جواب داد و نه تنها برای سطح شهر تهران؛ بلکه برای کل کشور هم یک الگوی جدید است.

Read More
لزوم توجه به ظرفیت های منطقه ارسباران و اهر در حوزه کشاورزی
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

لزوم توجه به ظرفیت های منطقه ارسباران و اهر در حوزه کشاورزی

ایسنا/آذربایجان شرقی فرماندار اهر با اشاره به ظرفیت‌های عظیم منطقه ارسباران و شهرستان اهر در حوزه کشاورزی، حمایت و توجه ویژه به این بخش را باعث پیشرفت اقتصادی و تولیدی در منطقه برشمرد.  صادق احمدی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران شهرستان اهر، با بیان اینکه تعطیلی یا تضعیف حوزه کشاورزی وابستگی ما را به واردات بیشتر […]

Read More
استقبال خارطوم از حضور شرکت های ایرانی در بازسازی سودان
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

استقبال خارطوم از حضور شرکت های ایرانی در بازسازی سودان

وزیر خارجه سودان در نشست خبری با همتای ایرانی خود گفت: سرمایه‌گذاران، تجار و شرکت‌های بخش خصوصی و دولتی سودان و ایران آمادگی همکاری‌های نزدیک را دارند.

Read More