/کباب بختیاری غذای گردشگری

گردشگران هنگام سفر به خطه عشایری چهارمحال و بختیاری همواره از غذای کباب بختیاری به خوبی یاد می کنند.


گردشگرانی که به چهارمحال و بختیاری سفر می کنند هنگامی که برای غذاخوردن سفارش غذا می دهند، بدون درنگ نام از کباب بختیاری می برند و حتی برخی از آنها در آستانه صرف غذا نیز از سلف و نحوی پخت آن عکسبرداری و فیلم برداری می کنند.


کباب بختیاری از نظر کالری دارای درصد بالایی از پروئتین است و پخت زغالی آن بسیاری از گردشگران را راغب به خوردن این غذای ایرانی می کند به گونه ای که هم اکنون کباب جوجه بختیاری نیز در بین برخی از علاقه مندان به غذاهای ایرانی رایج شده است.


زنان بختیاری در تهیه و پخت این غذای ایرانی ماهر هستند و آن را به بهترین نحو با زغال چوب می پزند و در سفره پاک از مهمانان این دیار پذیرایی می کنند.


مواد لازم برای تهیه این کباب ایرانی را در خطه بختیاری، راسته گوسفندی یا فیله گوساله، سینه مرغ، کره، پیاز ، زعفران، آبلیمو، نمک و فلفل و ماست می باشد و پس از قطعه قطعه کردن گوشت آن را درون ماست می خوابانند و پس از ترد شدن گوشت، برروی سرخی آتش طبخ می کنند.


طرز تهیه این کباب ایرانی به گونه ای است که گوشت راسته را به اندازه یک انگشت خرد کنند و در مخلوط پیاز خرد کرده، نمک، زعفران، فلفل به مدت ‎۲ الی ‎ ۳ساعت خوابانده و در یخچال نگه می دارند. سینه مرغ را به اندازه یک انگشت خرد و سپس در مخلوط پیاز خرد شده، زعفران ، نمک ، آبلیمو، ماست به مدت ‎ ۲الی ‎ ۳ساعت خوابانده و در یخچال قرار می دهند. گوشت ها را از یخچال بیرون آورده و به سیخ می کشند و برای به سیخ کشیدن دو تکه گوشت و دو تکه از جوجه تا این که سیخ پر شود قرار می دهند و بهتر است که نخستین و آخرین قطعه در سیخ گوشت باشد.


سپس کباب را روی حرارت ملایم پخته و سپس به آن کره بمالند و درجه حرارت پخت کباب را تا ‎۲۰درجه افزایش می دهند و پس از قرمز شدن زغال های آن را باد می زنند. خوردن این غذای ایرانی زمانی لذیذتر می شود که با نان خانگی محلی و دوغ بسیار ترش بومی چهارمحال وبختیاری همنشین باشد و کباب بختیاری را با زغال بلوط طبخ کرده باشند.


گردشگران اروپایی نیز کباب بختیاری را از حدود ‎ ۸۰سال پیش هنگامی که یکی از آشپزهای ایرانی مقیم پاریس آن را طبخ کرد می شناسند و از کباب بختیاری و چلوکباب را در اروپا به خوبی و نیکی به عنوان یکی از بهترین غذاهای غیر اروپایی یاد می کنند. به گزارش ایرنا، هم اکنون مهمانان و گردشگران نوروزی در کنار آب های روان و بافت عشایری چهارمحال وبختیاری می توانند از این کباب ایرانی تناول کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

بزرگترین تولید کننده میوه خشک در ایران؛ معرفی برترین‌ها و نقش صنایع غذایی موژان
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

بزرگترین تولید کننده میوه خشک در ایران؛ معرفی برترین‌ها و نقش صنایع غذایی موژان

بزرگترین تولید کننده میوه خشک در ایران؛ معرفی برترین‌ها و نقش صنایع غذایی موژان میوه خشک یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین تنقلات سالم در ایران و جهان است که به دلیل ماندگاری بالا، طعم خوش و فواید تغذیه‌ای، جایگاه ویژه‌ای در سبد غذایی خانواده‌ها دارد.

Read More
رازهای آرایش حرفه ای؛ از تکنیک های بیوتی بلاگرها تا ترفندهای ماندگاری میکاپ
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

رازهای آرایش حرفه ای؛ از تکنیک های بیوتی بلاگرها تا ترفندهای ماندگاری میکاپ

آرایش حرفه‌ای فقط به این معنی نیست که صورت‌تان زیبا دیده شود؛ بلکه یعنی آرایش‌تان از لحظه‌ای که می‌زنید تا پایان روز، همان کیفیت و تازگی را حفظ کند. حتما شما هم این سناریو را تجربه کرده‌اید: صبح که از خانه بیرون می‌روید، همه چیز بی‌نقص است؛ اما بعد از چند ساعت، فاندیشن خط‌افتاده، بینی […]

Read More
ارائه بهترین قیمت پسته عمده و خرده | کیفیت عالی، قیمت مناسب
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

ارائه بهترین قیمت پسته عمده و خرده | کیفیت عالی، قیمت مناسب

ارائه بهترین قیمت پسته عمده و خرده | کیفیت عالی، قیمت مناسب اگر به دنبال خرید پسته با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت هستید، جای درستی آمده‌اید! ما در پسته حاج یوسف با حذف واسطه‌ها و خرید مستقیم از باغات مرغوب ایران، این امکان را فراهم کرده‌ایم که پسته و فرآورده‌های آن را هم به […]

Read More