/کباب بختیاری غذای گردشگری

گردشگران هنگام سفر به خطه عشایری چهارمحال و بختیاری همواره از غذای کباب بختیاری به خوبی یاد می کنند.


گردشگرانی که به چهارمحال و بختیاری سفر می کنند هنگامی که برای غذاخوردن سفارش غذا می دهند، بدون درنگ نام از کباب بختیاری می برند و حتی برخی از آنها در آستانه صرف غذا نیز از سلف و نحوی پخت آن عکسبرداری و فیلم برداری می کنند.


کباب بختیاری از نظر کالری دارای درصد بالایی از پروئتین است و پخت زغالی آن بسیاری از گردشگران را راغب به خوردن این غذای ایرانی می کند به گونه ای که هم اکنون کباب جوجه بختیاری نیز در بین برخی از علاقه مندان به غذاهای ایرانی رایج شده است.


زنان بختیاری در تهیه و پخت این غذای ایرانی ماهر هستند و آن را به بهترین نحو با زغال چوب می پزند و در سفره پاک از مهمانان این دیار پذیرایی می کنند.


مواد لازم برای تهیه این کباب ایرانی را در خطه بختیاری، راسته گوسفندی یا فیله گوساله، سینه مرغ، کره، پیاز ، زعفران، آبلیمو، نمک و فلفل و ماست می باشد و پس از قطعه قطعه کردن گوشت آن را درون ماست می خوابانند و پس از ترد شدن گوشت، برروی سرخی آتش طبخ می کنند.


طرز تهیه این کباب ایرانی به گونه ای است که گوشت راسته را به اندازه یک انگشت خرد کنند و در مخلوط پیاز خرد کرده، نمک، زعفران، فلفل به مدت ‎۲ الی ‎ ۳ساعت خوابانده و در یخچال نگه می دارند. سینه مرغ را به اندازه یک انگشت خرد و سپس در مخلوط پیاز خرد شده، زعفران ، نمک ، آبلیمو، ماست به مدت ‎ ۲الی ‎ ۳ساعت خوابانده و در یخچال قرار می دهند. گوشت ها را از یخچال بیرون آورده و به سیخ می کشند و برای به سیخ کشیدن دو تکه گوشت و دو تکه از جوجه تا این که سیخ پر شود قرار می دهند و بهتر است که نخستین و آخرین قطعه در سیخ گوشت باشد.


سپس کباب را روی حرارت ملایم پخته و سپس به آن کره بمالند و درجه حرارت پخت کباب را تا ‎۲۰درجه افزایش می دهند و پس از قرمز شدن زغال های آن را باد می زنند. خوردن این غذای ایرانی زمانی لذیذتر می شود که با نان خانگی محلی و دوغ بسیار ترش بومی چهارمحال وبختیاری همنشین باشد و کباب بختیاری را با زغال بلوط طبخ کرده باشند.


گردشگران اروپایی نیز کباب بختیاری را از حدود ‎ ۸۰سال پیش هنگامی که یکی از آشپزهای ایرانی مقیم پاریس آن را طبخ کرد می شناسند و از کباب بختیاری و چلوکباب را در اروپا به خوبی و نیکی به عنوان یکی از بهترین غذاهای غیر اروپایی یاد می کنند. به گزارش ایرنا، هم اکنون مهمانان و گردشگران نوروزی در کنار آب های روان و بافت عشایری چهارمحال وبختیاری می توانند از این کباب ایرانی تناول کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

ببینید واکنش ترامپ به ویدئو بیرون انداختن کیسه ها از کاخ سفید
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

ببینید واکنش ترامپ به ویدئو بیرون انداختن کیسه ها از کاخ سفید

نسخه دسکتاپ نسخه موبایل تمامی حقوق این سایت برای خبرآنلاین محفوظ است.

Read More
رئیس ستادکل نیروهای مسلح در جلسه کمیسیون امنیت به نمایندگان چه
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

رئیس ستادکل نیروهای مسلح در جلسه کمیسیون امنیت به نمایندگان چه

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به جلسه این کمیسیون با سرلشکر موسوی گفت: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در نشست با اعضای این کمیسیون تاکید کرد که با قدرت در برابر دشمنان می‌ایستیم. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به جلسه این کمیسیون با “https://www.khabaronline.ir/tag/%D8%B3%D8%B1%D9%84%D8%B4%DA%A9%D8%B1+%D8%B9%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%AD%DB%8C%D9%85+%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%DB%8C”>رئیس ستادکل […]

Read More
گفت وگوی تلفنی روبیو و وزیر خارجه فرانسه درباره ایران و مسائل
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

گفت وگوی تلفنی روبیو و وزیر خارجه فرانسه درباره ایران و مسائل

وزرای خارجه آمریکا و فرانسه در تماس تلفنی خود ضمن رایزنی درباره جنگ اوکراین و تحولات فلسطین، به موضوع ایران و چند پرونده بین‌المللی دیگر نیز پرداختند. به گزارش خبرآنلاین، «مارکو روبیو» وزیر خارجه ایالات متحده شامگاه سه‌شنبه با «ژان‌نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه گفت‌وگوی تلفنی داشته است. به گزارش ایسنا، بر اساس بیانیه منتشر […]

Read More