واکنش مقامات سازمان ملل و واشنگتن به ناآرامی های لبنان

واکنش مقامات سازمان ملل و واشنگتن به ناآرامی های لبنان

در پی ناآرامی‌های شب گذشته در لبنان مقامات سازمان ملل و وزارت خارجه لبنان واکنش نشان دادند.


به گزارش ایسنا، در واکنش به ناآرامی‌های شب گذشته در لبنان هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل اعلام کرد: حمله به کاروان یونیفل در نزدیکی فرودگاه بیروت کاملا غیرقابل قبول است.


«جنین هنیس پلاسخارت»، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای لبنان، این حادثه را «غیرقابل قبول» توصیف کرد. 


در بیانیه پلاسخارت در پلتفرم X آمده است: «چنین حمله خشونت آمیزی ایمنی کارکنان سازمان ملل را که خستگی ناپذیر برای حفظ ثبات در لبنان تلاش می‌کنند و اغلب در مسیر کار خود با خطرات قابل توجهی روبه‌رو هستند، تهدید می‌کند.»


همچنین «استفان دوجاریک»، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: دبیر کل سازمان ملل متحد حمله به کاروان یونیفل در نزدیکی فرودگاه بیروت را به شدت محکوم می‌کند. 


به گفته دوجاریک، چنین حملاتی کاملا غیرقابل قبول هستند، عاملان آن باید پاسخگو باشند و ایمنی و امنیت کارکنان و اموال سازمان ملل باید حفظ شود. 


وی افزود: حملات به نیروهای حافظ صلح نقض قوانین بین‌المللی، از جمله نقض حقوق بشردوستانه است و ممکن است جنایات جنگی محسوب شود.


دوجاریک در ادامه تاکید کرد: دبیر کل سازمان ملل متحد بار دیگر از طرفین می‌خواهد به تعهدات خود عمل کرده و در راستای اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تلاش کنند. 


این در حالی است که وزارت امور خارجه آمریکا نیز واکنش نشان داد و گفت: واشنگتن حمله خشونت‌آمیز به کاروان یونیفل در بیروت را که بنا بر گزارش‌ها توسط آشوب طلبان انجام شد، محکوم می‌کند.


نیروی موقت سازمان ملل متحد در لبنان (یونیفل) پس از مجروح شدن یکی از افسران خود در آتش سوزی که در یکی از خودروهای این سازمان در روز جمعه در جاده منتهی به فرودگاه بیروت رخ داد، از مقامات لبنانی خواست تحقیقات فوری انجام دهند.


در بیانیه یونیفل آمده است: «یک کاروان حافظ صلح یونیفل عصر جمعه در حالی که به سمت فرودگاه بیروت حرکت می‌کرد، مورد حمله خشونت آمیز قرار گرفت که در این حمله یکی از خودروهای کاروان به آتش کشیده شد، معاون فرمانده نیروی یونیفل که پس از اتمام ماموریتش قصد بازگشت به کشورش را داشت زخمی شد. 


یونیفل در بیانیه خود از مقامات لبنانی خواسته است که «تحقیقات همه جانبه و فوری را انجام دهند و همه مسؤولین این حمله را به دست عدالت بسپارند». 


یونیفل خاطرنشان کرد که «این گونه حملات به نیروهای حافظ صلح نقض آشکار قوانین بین‌المللی است و ممکن است جنایت جنگی باشد».


نیروی سازمان ملل در لبنان ادامه داد: «ما از این حمله شوکه شده‌ایم. این حمله هولناکی به نیروهای حافظ صلح است که برای بازگرداندن امنیت و ثبات در جنوب لبنان در یک دوره دشوار تلاش می‌کنند.»


در بیانیه ارتش لبنان نیز آمده است که فرمانده موقت ارتش، سرلشکر «حسان عوده»، با فرمانده نیروی سازمان ملل در لبنان تماس گرفت و تاکید کرد ارتش هرگونه حمله به یونیفیل را رد می‌کند و برای دستگیری شهروندانی که به اعضای آن حمله کرده‌اند تلاش خواهد کرد و آنها را به دست عدالت می‌سپارد.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

اعضای شورای امنیت درباره ایران با ویتکاف گفت وگو کردند
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

اعضای شورای امنیت درباره ایران با ویتکاف گفت وگو کردند

سفیر الجزایر گفت اعضای شورای امنیت سازمان ملل در دیدار با نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران، کمک‌های غزه و بحران اوکراین گفت‌وگو کردند.

Read More
نگاهی به ۷ تن از ثروتمندترین پادشاهان تاریخ جهان
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

نگاهی به ۷ تن از ثروتمندترین پادشاهان تاریخ جهان

در طول تاریخ، پادشاهان و حاکمان از روش‌های مختلفی برای افزایش ثروت خود و کشورشان استفاده کردند.

Read More
آموزش هزینه نیست سرمایه گذاری برای آینده کشور است
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

آموزش هزینه نیست سرمایه گذاری برای آینده کشور است

ایسنا/تهران رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با تأکید بر نقش بی‌بدیل معلمان در تربیت نسل آینده‌ساز کشاورزی کشور، گفت: آموزش هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است؛ نیروی انسانی متخصص و ماهری که در این هنرستان پرورش پیدا می‌کند، آینده اشتغال و تولید در بخش کشاورزی را تضمین خواهد کرد.

Read More