این سبزیجات باعث می شود اخلاقتان بهتر شود

این سبزیجات باعث می شود اخلاقتان بهتر شود

اسفناج، پیاز، فلفل، هویج و حبوبات از جمله سبزیجاتی هستند که با تقویت سلامت روان، باعث بهبود روحیه می‌شوند.


به گزارش ایسنا، فرارو نوشت: سبزیجات موضوعی بحث‌برانگیز هستند؛ برخی آن‌ها را دوست دارند و برخی دیگر از آن‌ها متنفرند. اما اگر همه می‌دانستند که مصرف برخی سبزیجات می‌تواند واقعاً حال‌شان را بهتر کند، قطعاً کمتر نسبت به این گروه غذایی مقاومت می‌کردند. لیز وینندی، کارشناس تغذیه می‌گوید: «به طور خلاصه، ثابت شده است رژیم‌های غذایی سالم که سرشار از غذاهای کامل و مواد مغذی هستند، سلامت روان ما، از جمله خلق‌وخوی‌مان را بهبود می‌بخشند.» او ادامه می‌دهد: «در مقابل، مصرف غذاهایی با قند بالا و چربی‌های اشباع شده، مانند بسیاری از غذاهای فوق‌فرآوری شده، می‌تواند باعث استرس و التهاب در بدن از جمله مغز شوند.» برای کمک به انتخاب چند سبزی که می‌توانند روحیه شما را بالا ببرند، از چند متخصص تغذیه خواستیم تا سبزیجات مورد علاقه خود برای افزایش شادی را معرفی کنند. 


۱. اسفناج 


اسفناج یک سبزی برگ‌دار است که مجموعه‌ای از ویتامین‌های گروه ب را در خود دارد که می‌توانند خلق را بهبود بخشند. ویتامین‌های ب مانند تیامین، نیاسین، پیریدوکسین، فولات و ویتامین ب12 به تولید انتقال‌دهنده‌های عصبی مرتبط با خلق‌وخوی، از جمله سروتونین و دوپامین کمک می‌کنند. علاوه بر این، این ویتامین‌ها در سنتز دی ان ای نقش دارند و به حفظ غشای سلول‌های مغزی کمک می‌کنند که برای عملکرد سالم مغز و ثبات خلق‌وخو ضروری است. بنابراین دفعه بعد که می‌خواهید با اضطراب‌ها مقابله کنید، اسفناج را به غذای خود اضافه کنید. 


۲. پیاز 


اگرچه پیاز ممکن است باعث اشک ریختن شما شود، اما می‌تواند روحیه‌تان را هم تقویت کند. هرچند تحقیقات درباره آن محدود است، برخی مطالعات نشان داده‌اند که پودر پیاز می‌تواند اثرات ضدافسردگی مشابهی روی مغز داشته باشد. همچنین پیاز سرشار از ویتامین سی و ویتامین ب6 است که هر دو خلق‌وخوی را بهبود می‌بخشند و احساسات افسردگی و اضطراب را کاهش می‌دهند. علاوه بر این، بوی پیاز سرخ‌شده کافی است تا لبخندی روی لبانتان بیاورد. 


۳. فلفل‌ها 


فلفل‌ها بسیار غنی از ویتامین سی هستند، حتی بیشتر از مرکبات. تحقیقات نشان داده‌اند که خوردن غذاهای تند می‌تواند تأثیرات روانی مثبتی داشته باشد که عمدتاً به دلیل محتوای ویتامین سی و کاپسیسین موجود در آن‌ها است. برخی مطالعات حتی پیشنهاد می‌کنند که کاپسیسین می‌تواند مانند اندورفین عمل کند، یعنی همان هورمون‌های حس خوب که بعد از ورزش یا گذراندن وقت با دوستان تجربه می‌کنید. 


۴. هویج 


هویج سرشار از کاروتنوئیدها است، رنگدانه‌ای که رنگ نارنجی آن را می‌دهد. کاروتنوئیدها با سطح بالاتری از خوش‌بینی مرتبط هستند و همین امر هویج را به انتخابی عالی برای سبزیجات تقویت‌کننده خلق تبدیل می‌کند. علاوه بر این، هویج را می‌توان به روش‌های مختلفی آماده کرد؛ به عنوان میان‌وعده همراه با حمص، رنده شده در سالادها، یا به صورت برشته‌شده به عنوان غذای جانبی سرو کرد. 


۵. حبوبات 


مطالعات نشان داده‌اند که پیروی از رژیم غذایی سبک مدیترانه‌ای، غنی از میوه‌ها، سبزیجات و حبوبات با کاهش نرخ افسردگی و بهبود خلق‌وخوی مرتبط است. می‌توانید حبوبات را به تقریباً هر غذای سالمی اضافه کنید: سالادها، سوپ‌ها، خوراک‌های تفت‌داده یا حتی به تنهایی مصرف کنید. علاوه بر این، حبوبات برای سلامت دستگاه گوارش نیز فوق‌العاده‌اند که آن‌ها را به یک سوپرغذا در دنیای سبزیجات تقویت‌کننده روحیه تبدیل می‌کند. 

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

آموزش زبان ترکی آلمانی و فرانسه در رشت
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

آموزش زبان ترکی آلمانی و فرانسه در رشت

آموزش زبان ترکی آلمانی و فرانسه در رشت یکی از دغدغه های مهم مردم برای آموزش زبان مورد نظر خود در رشت انتخاب یک مرجع مناسب جهت آموزش است.

Read More
فایننشال تایمز اروپا نمی تواند جای خالی آمریکا در حمایت از اوکراین
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

فایننشال تایمز اروپا نمی تواند جای خالی آمریکا در حمایت از اوکراین

ائتلاف موسوم به «ائتلاف مشتاق‌ها» به‌رغم نمایش‌های سیاسی پرزرق‌وبرق، توان و اراده کافی برای حمایت مؤثر از اوکراین را ندارد و ضعف اروپا در تأمین تسلیحات و فقدان اجماع برای اعزام نیروهای صلحبان مانع تحقق اهداف این ائتلاف شده است.

Read More
روایت جالب مهدی فخیم زاده از بازی در نقش نمکی
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

روایت جالب مهدی فخیم زاده از بازی در نقش نمکی

به گزارش ایسنا، همشهری نوشت: روایت جالب مهدی فخیم‌زاده (بازیگر و کارگردان ۸۲ ساله) از بازی در نقش نمکی «مسافران مهتاب» را در ادامه مشاهده می‌کنید.

Read More