/کباب بختیاری غذای گردشگری

گردشگران هنگام سفر به خطه عشایری چهارمحال و بختیاری همواره از غذای کباب بختیاری به خوبی یاد می کنند.


گردشگرانی که به چهارمحال و بختیاری سفر می کنند هنگامی که برای غذاخوردن سفارش غذا می دهند، بدون درنگ نام از کباب بختیاری می برند و حتی برخی از آنها در آستانه صرف غذا نیز از سلف و نحوی پخت آن عکسبرداری و فیلم برداری می کنند.


کباب بختیاری از نظر کالری دارای درصد بالایی از پروئتین است و پخت زغالی آن بسیاری از گردشگران را راغب به خوردن این غذای ایرانی می کند به گونه ای که هم اکنون کباب جوجه بختیاری نیز در بین برخی از علاقه مندان به غذاهای ایرانی رایج شده است.


زنان بختیاری در تهیه و پخت این غذای ایرانی ماهر هستند و آن را به بهترین نحو با زغال چوب می پزند و در سفره پاک از مهمانان این دیار پذیرایی می کنند.


مواد لازم برای تهیه این کباب ایرانی را در خطه بختیاری، راسته گوسفندی یا فیله گوساله، سینه مرغ، کره، پیاز ، زعفران، آبلیمو، نمک و فلفل و ماست می باشد و پس از قطعه قطعه کردن گوشت آن را درون ماست می خوابانند و پس از ترد شدن گوشت، برروی سرخی آتش طبخ می کنند.


طرز تهیه این کباب ایرانی به گونه ای است که گوشت راسته را به اندازه یک انگشت خرد کنند و در مخلوط پیاز خرد کرده، نمک، زعفران، فلفل به مدت ‎۲ الی ‎ ۳ساعت خوابانده و در یخچال نگه می دارند. سینه مرغ را به اندازه یک انگشت خرد و سپس در مخلوط پیاز خرد شده، زعفران ، نمک ، آبلیمو، ماست به مدت ‎ ۲الی ‎ ۳ساعت خوابانده و در یخچال قرار می دهند. گوشت ها را از یخچال بیرون آورده و به سیخ می کشند و برای به سیخ کشیدن دو تکه گوشت و دو تکه از جوجه تا این که سیخ پر شود قرار می دهند و بهتر است که نخستین و آخرین قطعه در سیخ گوشت باشد.


سپس کباب را روی حرارت ملایم پخته و سپس به آن کره بمالند و درجه حرارت پخت کباب را تا ‎۲۰درجه افزایش می دهند و پس از قرمز شدن زغال های آن را باد می زنند. خوردن این غذای ایرانی زمانی لذیذتر می شود که با نان خانگی محلی و دوغ بسیار ترش بومی چهارمحال وبختیاری همنشین باشد و کباب بختیاری را با زغال بلوط طبخ کرده باشند.


گردشگران اروپایی نیز کباب بختیاری را از حدود ‎ ۸۰سال پیش هنگامی که یکی از آشپزهای ایرانی مقیم پاریس آن را طبخ کرد می شناسند و از کباب بختیاری و چلوکباب را در اروپا به خوبی و نیکی به عنوان یکی از بهترین غذاهای غیر اروپایی یاد می کنند. به گزارش ایرنا، هم اکنون مهمانان و گردشگران نوروزی در کنار آب های روان و بافت عشایری چهارمحال وبختیاری می توانند از این کباب ایرانی تناول کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

پشت پرده تصویب دلار ۴۲۰۰ تومانی / آشنا: دلار ۴۲۰۰ تومانی به روحانی تحمیل شد
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

پشت پرده تصویب دلار ۴۲۰۰ تومانی / آشنا: دلار ۴۲۰۰ تومانی به روحانی تحمیل شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور در دولت یازدهم درباره جزئیات جلسه‌ای که ارز تک نرخی ۴۲۰۰ تومانی در آن تصویب شد، توضیح داد. آشنا در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «آن جلسه دو بخش داشت: ۱.

Read More
دربی تهران در شیراز برگزار می‌شود
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

دربی تهران در شیراز برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ محمدمهدی فروردین، رئیس فراکسیون ورزش مجلس از برگزاری نشستی با وزیر ورزش خبر داد.وی افزود: با توجه به نامناسب بودن شرایط ورزشگاه‌های پایتخت، تصمیم بر آن شد که شهرآورد تهران در هفته دوازدهم در ورزشگاه پارس شیراز برگزار شود. فروردین ادامه داد: در همین زمینه با رئیس فدراسیون فوتبال و رئیس […]

Read More
افزایش شوکه‌کننده قیمت کوییک / این مدل ۱۳۵ میلیون تومان گران شد + جدول
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

افزایش شوکه‌کننده قیمت کوییک / این مدل ۱۳۵ میلیون تومان گران شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع کوییک صفر امروز ۲۴ مهرماه ۱۴۰۴ به‌طور محسوسی افزایش یافت و برخی مدل‌ها رشد چند ده میلیونی را تجربه کردند؛ اتفاقی که بار دیگر بازار خودروهای اقتصادی سایپا را داغ کرده است. اقتصادآنلاین نوشت: قیمت کوییک دنده‌ای S ابتدای سال ۱۴۰۴ حدود ۴۹۰ میلیون تومان بود، اما طی ماه‌های […]

Read More