همزمان با ادامه درگیریها در سودان، رئیس شورای حاکمیت انتقالی و فرمانده ارتش این کشور از کشورهای همسایه خواست، از اعزام مزدور برای حمایت از نیروهای واکنش سریع سودان خودداری کنند.
به گزارش ایسنا، عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای حاکمیت انتقالی و فرمانده ارتش سودان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت: «هر جنگی یا از طریق مذاکره یا از طریق زور، به صلح ختم میشود. ما در این دو مسیر پیش میرویم و مسیر مطلوب ما، مسیر مذاکرات است.»
وی با اشاره به میانجیگری عربستان و آمریکا برای پایان دادن به نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان گفت: ما به مذاکرات «جده» خوشبین هستیم، آن را ادامه خواهیم داد و امیدواریم به نتایج مثبتی دست پیدا کنیم.
البرهان درباره سفرش به کشورهای مصر، سودان جنوبی، قطر، اریتره، ترکیه و اوگاندا طی یک ماه گذشته گفت: هدف از این سفرها جذب کمکهای نظامی نبود؛ اما از دیگر دولتها خواستیم ارسال کمکهای نظامی به نیروهای واکنش سریع را متوقف کنند.
وی ادامه داد: از کشورهای همسایه خواستیم برای نظارت بر مرزهای مشترک و توقف ورود مزدوران کمک کنند، چراکه نظامیان خارجی زیادی در سودان حضور دارند که از کشورهای همسایه آمدهاند و در آینده تهدیدی علیه سودان و کشورهای منطقه خواهند بود.
البرهان در سخنرانی خود در هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گزارشی از نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان ارائه داد و گفت: نیروهای واکنش سریع درصدد هستند تا آتش جنگ را به دیگر کشورهای منطقه بکشانند. ملت سودان با یک جنگ ویرانگر مقابله میکنند که نیروهای شورشی واکنش سریع به همراه شبه نظامیان قبایل، مزدوران منطقهای و بین المللی راه انداختهاند.
محمد حمدان دقلو، معروف به حمیدتی، فرمانده شبه نظامیان واکنش سریع هم در یک سخنرانی ویدئویی که روز پنجشنبه همزمان با سخنرانی البرهان در مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شد، گفت که برای آتشبس و گفتوگوهای سیاسی آماده است.
وی درمورد چشمانداز نیروهای واکنش سریع برای حل بحران و توقف جنگ صحبت کرد و گفت: جستجو برای یک توافق آتشبس طولانیمدت باید با اصول یک راه حل سیاسی جامع همراه باشد که علل ریشهای جنگهای سودان را حل کند.
حمیدتی افزود، نظام حکومتی باید دموکراتیک و مدنی و مبتنی بر انتخابات عادلانه و آزاد در تمام سطوح حکومت باشد.
وی بر لزوم تاسیس ارتش جدید سودان از میان ارتشهای متعدد فعلی با هدف تاسیس نهاد نظامی ملی حرفهای واحد تاکید کرد.
در همین راستا، البرهان در مصاحبه با روزنامه الحره از نیروهای واکنش سریع و سخنرانی ویدئویی حمیدتی در مجمع عمومی سازمان ملل انتقاد کرده و گفت، حمیدتی به تشکیل دولت جداگانه اشاره کرده که برای «مصرف رسانه ای» در نظر گرفته شده است.
وی در طول حضورش در نیویورک از جامعه جهانی خواست، نیروهای واکنش سریع را در لیست سازمانهای تروریستی قرار دهد.
البرهان تاکید کرد، شورای حاکمیت انتقالی سودان از آوریل ۲۰۱۹ تعهدات خود را برای واگذاری قدرت به غیرنظامیان و تشکیل دولت کاملا غیرنظامی که بر برگزاری انتخابات نظارت کند، ارائه کرده است.
وی به تشریح اقدامات پس از جنگ در سودان پرداخت و عنوان داشت «گفتگوی سیاسی انجام خواهد شد که منجر به تشکیل یک دولت غیرنظامی شود که بر مرحله انتقالی و سپس انتخابات نظارت خواهد کرد».
البرهان ادامه داد، دیگر گروهی به نام نیروهای واکنش سریع، گروه شورشی که با دولت میجنگند و جنایتهای جنگی مرتکب میشوند در سودان وجود نخواهد داشت و از کشورهای جهان خواست به دولت سودان در توقف جنایات علیه ملت سودان کمک کنند.
وی با بیان اینکه کانالهای دیپلماتیک همچنان در حال کار با آمریکا هستند، ابراز امیدواری کرد که تحریمهای آمریکا بر تمامی نیروهای واکنش سریع و همه افراد وابسته به آنها تأثیر بگذارد.
البرهان اتهامات علیه ارتش سودان را درباره ارتکاب تخلفات علیه ملت سودان تکذیب کرد و گفت، نیروهای سودان در اماکن مشخصی مستقر میشوند، حمله نمیکنند و از خود دفاع میکنند و این برای همه مشخص است.
فرمانده ارتش سودان گفت که حضورش در نیویورک با وجود تداوم عملیات نظامی به معنای شکست نیست بلکه پیروزی است زیرا یک هیئت نظامی وجود دارد که عملیات را در کشور اداره میکند و این عملیات وابسته به یک شخص نیست. ارتش سودان تمام تلاش خود را برای کنترل مجدد بر همه مناطق و بازگرداندن وضعیت به حالت پیش از جنگ به کار میگیرد.
وی در پاسخ به اتهامات مبنی بر سهل انگاری اطلاعاتی در عدم افشای برنامههای نیروهای واکنش سریع گفت که این نیروهای شورشی در قلب بخش نظامی حضور داشتند و اقداماتی که توسط آنها اتفاق افتاد، شرمآور است.
البرهان درباره تهدیدات حمیدتی درباره احتمال تشکیل دولت هم گفت، نیروهای واکنش سریع کجا میتوانند دولت تشکیل دهند؟ این دیوانگی برخی افراد است. این گفتگو شاید فقط برای مصرف رسانهای باشد. هیچ گرایش جدایی طلبی در میان سودانیها وجود ندارد.
وی افزود: نشانههایی درباره حمایت برخی کشورها از حزبی وجود دارد که شورای حاکمیت آن را شورشی و خارج از دولت میداند. شواهدی هم درباره این ادعا وجود دارد چرا که نیروهای واکنش سریع تسلیحاتی در اختیار دارند که قبلاً در دسترس آنها نبود.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز