گام مهم ایران در بومی سازی فناوری صنعت فولاد ایران

گام مهم ایران در بومی سازی فناوری صنعت فولاد ایران

یک شرکت دانش بنیان با دستیابی به دانش فنی طراحی، نوسازی و بهینه‌سازی کوره‌های قوس الکتریکی و پاتیل، گام مهمی در بومی‌سازی فناوری صنعت فولاد ایران برداشت که در این راستا به جمع کشورهای دارای این فناوری پیوستیم.


به گزارش ایسنا، برای نخستین بار در کشور یک  شرکت تابعه ایمیدرو، موفق به کسب دانش فنی طراحی، ساخت، نوسازی و بهینه‌سازی کوره‌های قوس الکتریکی و پاتیل در صنعت فولاد شد؛ دستاوردی که ایران را به باشگاه بین‌المللی طراحان کوره‌های قوس وارد می‌کند.


آنطور که مهراد ناجی- مدیرعامل شرکت مهندسی فن‌آور معادن و فلزات – اعلام کرد: این موفقیت در شرایطی حاصل شده که به‌ دلیل محدودیت‌های بین‌المللی، دسترسی به فناوری‌های پیشرفته در صنایع معدنی و فولاد کشور با چالش‌های جدی مواجه بوده است. این شرکت با تکیه بر توان متخصصان داخلی، توانست در مسیر خودکفایی فناوری در زنجیره ارزش فولاد گام بردارد و نیاز گسترده فولادسازان داخلی به فناوری‌های نوین را با راهکارهای بومی پاسخ دهد.


وی افزود: این دانش فنی به فولادسازان کشور امکان می‌دهد کوره‌های فعلی خود را با فناوری کاملاً ایرانی نوسازی و بهینه‌سازی کنند. بیش از ۵۰ کوره قوس الکتریکی فعال در کشور، با ظرفیت تولیدی بیش از ۵۰ میلیون تن در سال، اغلب از نسل‌های پیشین فناوری هستند. که امکان به‌روزرسانی این کوره‌ها و ارتقای راندمان آن‌ها فراهم شده است.


این فعال صنعت فولاد کشور، با بیان اینکه ورود ایران به جمع کشورهای دارای فناوری طراحی کوره‌های قوس و پاتیل، دو مزیت کلیدی برای صنعت فولاد به همراه دارد، خاطرنشان کرد: نخست، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در پروژه‌های فولادی و دوم، صرفه‌جویی گسترده در مصرف انرژی که گامی مهم در مدیریت ناترازی انرژی و افزایش ظرفیت تولید داخلی و صادراتی فولاد محسوب می‌شود.


ناجی افزود: همچنین این فناوری بومی، از خروج میلیون‌ها دلار ارز برای خرید دانش فنی خارجی جلوگیری کرده و ارزش افزوده بالایی برای چرخه تولید فولاد کشور به‌دنبال دارد. این شرکت دانش‌بنیان ایرانی، برنامه‌ریزی برای صادرات این فناوری به بازارهای منطقه‌ای از جمله آسیای میانه، روسیه و کشورهای حوزه منا را نیز آغاز کرده است. در نهایت، با اخذ تأییدیه‌های جهانی و تأثیر قابل توجه این فناوری بر کاهش مصرف سوخت‌های هیدروکربنی، ایران گام مهمی به‌سوی تولید فولاد سبز و تحقق تعهدات بین‌المللی در مسیر کربن صفر برداشته است.


ناجی در ادامه به تاریخچه پیشرفت صنعت فولاد ایران اشاره کرد و گفت: یکی از شاخص‌های اصلی توسعه کشورها، میزان مصرف فولاد است که نشان‌دهنده روند ساخت و ساز و پیشرفت پروژه‌های صنعتی است.


وی با یادآوری آغاز صنعت فولاد در ایران و تاسیس اولین کارخانه ذوب آهن اصفهان پیش از انقلاب، به پیشرفت‌های قابل توجه در این صنعت پس از انقلاب نیز اشاره و تصریح کرد: در دوران جنگ تحمیلی، ایران به کمک متخصصان داخلی توانست کارخانه‌های فولاد خود را راه‌اندازی کند و از آن زمان به تدریج صنعت فولاد کشور توسعه یافت. در سال ١٣۸۱ نیز گروهی از کارشناسان فولاد تصمیم به تاسیس شرکتی گرفتند که اکنون به عنوان بازوی فنی ایمیدرو شناخته می‌شود. هدف این شرکت گسترش صنعت فولاد در ایران و جلوگیری از خام‌فروشی و افزایش ارزش‌افزوده در بخش‌های مختلف این صنعت بوده است.


  مدیرعامل شرکت مهندسی فن‌آور معادن و فلزات خاطرنشان کرد: ایران در حال حاضر در زمینه کوره‌های قوس الکتریکی، به‌ویژه طراحی و ساخت آن‌ها، به‌طور کامل به دانش فنی دست یافته است. این پیشرفت‌ها به‌ویژه در شرایط تحریم و ناترازی انرژی، اهمیت بالایی پیدا کرده است. مشکل ناترازی انرژی چند سالی است تقریبا که به کل صنایع کشور آسیب  بسیار جدی وارد کرده اما در سال گذشته، این آسیب‌ها، با شدت بیشتری به صنعت وارد شد و در  دستیابی به میزان تولیدات مدنظر را مختل کرد. 


این مقام مسئول در تشریح چالش‌های موجود در صنعت فولاد، تصریح کرد: یکی از نقاط ضعف کشور در صنعت فولاد، نداشتن دانش فولادسازی بوده است. بخاطر داریم که پروژه‌ای با یک کشور اروپایی به‌دلیل تحریم‌ها متوقف شد و باتوجه به نبود دانش فولادسازی، به کشور آسیب‌های جدی وارد شد.


وی تاکید کرد: با بومی‌سازی دانش فولادسازی و طراحی کوره‌های قوس الکتریکی، اکنون قادر هستیم بدون وابستگی به فناوری‌های خارجی، تمامی مراحل طراحی و ساخت کوره‌ها را از صفر تا صد انجام دهیم؛ این دستاورد به کاهش مصرف انرژی و مقابله با ناترازی انرژی در کشور کمک شایانی خواهد کرد.


ناجی افزود: علاوه براین توانایی جدیدی برای طراحی و ساخت کوره‌های قوس الکتریکی و پاتیل بدون نیاز به هیچ وابستگی خارجی هم پیدا کرده‌ایم که این موفقیت به دلیل تلاش‌های مستمر و سرمایه‌گذاری در به‌کارگیری دانش روز در صنعت فولاد و همکاری با ایمیدرو و همکاران فنی این مجموعه به دست آمده است.


این فعال صنعت فولاد در ادامه، یکی از مشکلات صنعت فولاد ایران را وابستگی به تکنولوژی‌های قدیمی دانسته که از ۲۰ سال پیش در کشور موجود است. اما خوشبختانه شرکت‌های داخلی توانسته‌اند این خلا را با استفاده از فناوری‌های نوین پر کنند؛ این پیشرفت‌ها به‌ویژه در کوره‌های قوس الکتریکی نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی خواهند داشت.


وی توضیح داد که کوره‌های قدیمی برای تولید یک تن مذاب، گاهی تا یک و نیم یا دو ساعت زمان نیاز دارند، در حالیکه با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، این زمان به کمتر از ۴۵ دقیقه کاهش پیدا می‌کند. این کاهش زمان، به معنی کاهش قابل توجه مصرف انرژی است که در نهایت به کاهش هزینه‌ها و بهبود بهره‌وری صنعت فولاد کشور منجر خواهد شد.


مدیرعامل شرکت با بیان اینکه این بهینه‌سازی‌ها می‌تواند به مقابله با بحران ناترازی انرژی در کشور کمک کند و مصرف انرژی را به حداقل برساند، گفت: این شرکت با به‌کارگیری این دانش فنی در داخل کشور، قادر خواهد بود تمامی نیازهای فولادسازان داخلی را در زمینه طراحی، ساخت، و بهینه‌سازی کوره‌ها پاسخ دهد و از خروج ارز برای خرید تکنولوژی‌های خارجی جلوگیری کند.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

یزدانی اصفهانی ها مشتی هستند حریفان و رقابت های باکیفیت موجب
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

یزدانی اصفهانی ها مشتی هستند حریفان و رقابت های باکیفیت موجب

ایسنا/اصفهان قهرمان وزن ۷۴ کیلوگرم کشتی آزاد گفت: کیفیت بالا و عملکرد درخشان حریفان در مسابقات، موجب ارتقای کشتی کشورمان می‌شود.

Read More
ضرورت نوسازی تجهیزات آموزشی در آذربایجان شرقی
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

ضرورت نوسازی تجهیزات آموزشی در آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس سازمان آموزش فنی‌ و حرفه‌ای کشور ضمن بازدید از کارگاه‌های مهارت آموزی مرکز آموزش‌های تخصصی فنی و حرفه‌ای تبریز، بر ضرورت به‌روزرسانی و نوسازی تجهیزات آموزشی تاکید کرد.

Read More
اربیل آماده همکاری تجاری و اقتصادی با شرکت های قزوینی است
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

اربیل آماده همکاری تجاری و اقتصادی با شرکت های قزوینی است

ایسنا/قزوین استاندار اربیل گفت: زمینه سرمایه‌گذاری در اربیل برای فعالیت‌های تجاری و اقتصادی قزوینی‌ها فراهم است و امیدواریم با انعقاد تفاهمنامه شاهد تحولات صنعتی و کشاورزی باشیم.  امید خوشناو عصر سه‌شنبه ۹ اردیبهشت در دیدار با استاندار قزوین، که در سالن اجتماعات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: امروز شاهد حضور اولین هیئت […]

Read More