/کباب بختیاری غذای گردشگری

گردشگران هنگام سفر به خطه عشایری چهارمحال و بختیاری همواره از غذای کباب بختیاری به خوبی یاد می کنند.


گردشگرانی که به چهارمحال و بختیاری سفر می کنند هنگامی که برای غذاخوردن سفارش غذا می دهند، بدون درنگ نام از کباب بختیاری می برند و حتی برخی از آنها در آستانه صرف غذا نیز از سلف و نحوی پخت آن عکسبرداری و فیلم برداری می کنند.


کباب بختیاری از نظر کالری دارای درصد بالایی از پروئتین است و پخت زغالی آن بسیاری از گردشگران را راغب به خوردن این غذای ایرانی می کند به گونه ای که هم اکنون کباب جوجه بختیاری نیز در بین برخی از علاقه مندان به غذاهای ایرانی رایج شده است.


زنان بختیاری در تهیه و پخت این غذای ایرانی ماهر هستند و آن را به بهترین نحو با زغال چوب می پزند و در سفره پاک از مهمانان این دیار پذیرایی می کنند.


مواد لازم برای تهیه این کباب ایرانی را در خطه بختیاری، راسته گوسفندی یا فیله گوساله، سینه مرغ، کره، پیاز ، زعفران، آبلیمو، نمک و فلفل و ماست می باشد و پس از قطعه قطعه کردن گوشت آن را درون ماست می خوابانند و پس از ترد شدن گوشت، برروی سرخی آتش طبخ می کنند.


طرز تهیه این کباب ایرانی به گونه ای است که گوشت راسته را به اندازه یک انگشت خرد کنند و در مخلوط پیاز خرد کرده، نمک، زعفران، فلفل به مدت ‎۲ الی ‎ ۳ساعت خوابانده و در یخچال نگه می دارند. سینه مرغ را به اندازه یک انگشت خرد و سپس در مخلوط پیاز خرد شده، زعفران ، نمک ، آبلیمو، ماست به مدت ‎ ۲الی ‎ ۳ساعت خوابانده و در یخچال قرار می دهند. گوشت ها را از یخچال بیرون آورده و به سیخ می کشند و برای به سیخ کشیدن دو تکه گوشت و دو تکه از جوجه تا این که سیخ پر شود قرار می دهند و بهتر است که نخستین و آخرین قطعه در سیخ گوشت باشد.


سپس کباب را روی حرارت ملایم پخته و سپس به آن کره بمالند و درجه حرارت پخت کباب را تا ‎۲۰درجه افزایش می دهند و پس از قرمز شدن زغال های آن را باد می زنند. خوردن این غذای ایرانی زمانی لذیذتر می شود که با نان خانگی محلی و دوغ بسیار ترش بومی چهارمحال وبختیاری همنشین باشد و کباب بختیاری را با زغال بلوط طبخ کرده باشند.


گردشگران اروپایی نیز کباب بختیاری را از حدود ‎ ۸۰سال پیش هنگامی که یکی از آشپزهای ایرانی مقیم پاریس آن را طبخ کرد می شناسند و از کباب بختیاری و چلوکباب را در اروپا به خوبی و نیکی به عنوان یکی از بهترین غذاهای غیر اروپایی یاد می کنند. به گزارش ایرنا، هم اکنون مهمانان و گردشگران نوروزی در کنار آب های روان و بافت عشایری چهارمحال وبختیاری می توانند از این کباب ایرانی تناول کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

انتقاد امام جمعه کرمان از نحوه برگزاری برخی جشنواره‌ها و برنامه‌های ورزشی
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

انتقاد امام جمعه کرمان از نحوه برگزاری برخی جشنواره‌ها و برنامه‌های ورزشی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ حجت‌الاسلام حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در خطبه های نماز جمعه شهر کرمان در مصلی امام علی (ع)، با بیان اینکه جنگ ترکیبی دشمن با همه قوا و در دو محور روایت‌سازی و روایت‌پردازی بر ما تحمیل شده اعلام کرد: دشمن همه ظرفیت […]

Read More
حمید رسایی خطاب به ظریف و پزشکیان؛ بوی بد برجام‌های موشکی به مشام می‌رسد/ چرا دوگانه موشک و مردم می‌سازید؟
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

حمید رسایی خطاب به ظریف و پزشکیان؛ بوی بد برجام‌های موشکی به مشام می‌رسد/ چرا دوگانه موشک و مردم می‌سازید؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حمید رسایی نوشت: علی ربیعی میگوید: بیایید سوخت موشک را به رضایت مردم گره بزنیم.

Read More
«در آغوش درخت» بهترین فیلم جشنواره کانادایی شد
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

«در آغوش درخت» بهترین فیلم جشنواره کانادایی شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی اثر، فیلم سینمایی «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه‌پاشا و تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح و سجاد نصراللهی‌نسب، در ادامه حضورهای بین‌المللی خود موفق به کسب جایزه بهترین فیلم بلند از جشنواره بین‌المللی فیلم مسلمانان کانادا (Muslim International Film Festival) شد. ششمین دوره این جشنواره امسال از ۱۰ […]

Read More