صندوق توسعه ملی شریک طرح های توسعه ای و ابر پروژه ها می شود

تهران- ایرنا- رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: چنانچه صندوق توسعه ملی به عنوان شریک در طرح‌های مختلف اعم از نفت، پتروشیمی و فولاد وارد شود؛ می‌تواند ضمن نظارت بر روند اجرای طرح، پس از اتمام پروژه، سهم خود را فروخته و در راستای اهداف توسعه‌ای در بخش دیگری سرمایه‌گذاری کند.


به گزارش ایرنا از صندوق توسعه ملی، «مهدی غضنفری» در چهارمین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) اظهارداشت: چنانچه اقتصاد کشور را همانند دوچرخه فرض کنیم که چرخ جلوی آن اقتصاد بنگاهی و چرخ عقب آن اقتصاد کلان باشد؛ باید هر دو با یکدیگر هماهنگ و پشتیبان کننده هم باشند به طوری که هم در اقتصاد کلان، تورم و نقدینگی کنترل و قیمت ارز مدیریت شود و هم در اقتصاد بنگاهی؛ نوآوری، خلاقیت و بهره وری وجود داشته باشد؛ چرا که در غیر این صورت حرکت دوچرخه اقتصادی کند و یا متوقف می‌شود.


وی توضیح داد: به منظور رقابت و مقاومت در مقابل غول‌های اقتصادی باید نوعی سکانداری با اقتدار هوشمندانه داشته باشیم که از سویی مدیریت مؤثری بر بهره وری و بازاریابی و صادرات و سایر نیارهای بنگاهی داشته و بعلاوه درک بالایی از کنترل  نقدینگی و چرخش پول در اقتصاد و بازارهای سرمایه داشته باشد.


رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با تاکید بر نقش تولید در تحقق رشد اقتصادی، اضافه کرد: اگر ارتباط درستی بین دو چرخ اقتصاد برقرارنشود؛ ممکن است نرخ رشد ۸ درصدی مدنظر در اقتصاد محقق نشود و همانطور که گفته شد؛ برای اینکه یک بنگاه اقتصادی سودآور بوده و نقش مؤثری در تولید ناخالص داخلی داشته باشد، مؤلفه های بسیاری باید در اقتصاد تحت نظر باشد.


در آمدهای نفتی ثروت نیست بلکه سرمایه است


وی با اشاره به تغییر اساسی در سیاست های صندوق توسعه ملی در جهت تحقق رشد اقتصادی، گفت: در سیاست گذاری جدید صندوق بر تفاوت میان دو مفهوم ثروت و سرمایه تأکید شده است؛ به این معنا که درآمدهای نفتی ثروت نیست و باید نگاه به آن به عنوان سرمایه کشور تغییر یابد.


غضنفری با بیان اینکه نگاه عمومی به درآمدهای نفتی به عنوان ثروت در ۴۰ سال گذشته و واریز مستقیم آن به بودجه کشور باعث ناکارآمدی آن شده است، افزود: صندوق پیشنهاد داده است که کل درآمد های نفت به صندوق واریز و از سود این سرمایه بودجه کشور تامین شود .


وی ادامه داد: در گذشته نقش صندوق فقط ارایه تسهیلات بوده است ولی هم اکنون به دنبال سرمایه گذاری و روان سازی حرکت دوچرخه اقتصادی است.


رسوب ۱۰ تا ۱۶ ساله منابع در برخی پروژه‌ها مانع توسعه کشور 


رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به رسوب سرمایه توسط برخی بنگاه‌ها، اظهار داشت: چنانچه هر بنگاه اقتصادی بسرعت اقدام به بازپرداخت تسهیلات خود کند، امکان سرمایه گذاری جدید و راه اندازی بنگاههای جدید فراهم می شود در حالی که هم اکنون از زمان دریافت تسهیلات برخی بنگاهها بیش از ۱۰ تا ۱۶ سال می‌گذرد و این امر در عمل مانع توسعه‌ی سریع کشور است.


وی در ادامه اظهار داشت؛ برخی توجه خود را معطوف به تولید در بنگاه کرده‌اند و از این همه رسوب منابع در دست تعدادی تولید کننده بیمناک نیستند؛ در حالیکه همزمان باید به تولید هم اندیشید، بواقع توسعه یعنی تکرار سریع فرایند سرمایه‌گذاری در تولید و نه فقط اندکی تولید کننده.


صندوق شریک طرح‌های توسعه‌ای می شود


غضنفری تأکید کرد: برای به حرکت درآوردن دوچرخه اقتصادی باید فرق بین (سرمایه و ثروت) در  ذهن حکمرانان کشور و فرق بین (توسعه و تولید) در ذهن بنگاهداران کشور به طور دقیق تببین و روشن شود.


رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی، با ذکر اینکه صندوق به عنوان شریک می تواند در طرح‌های توسعه‌ای و ابر پروژه‌ها کشور وارد عمل شود، گفت: صندوق می تواند در قالب مشارکت، منابع خود را وارد طرحهای پتروشیمی، صنایع بالادست نفت،فولاد و .. کرده و پس از رسیدن به سود دهی طرح، بلافاصله منابع و سود حاصله خود را صرف پروژه جدید و توسعه کشور کند.


وی در ادامه تصریح کرد: ترتیب و توالی (نفت، بودجه، صندوق) می تواند به توالی (نفت، صندوق، بودجه) تغییر کند؛ به این معنی که وجوه حاصل از فروش نفت و گاز به جای واریز به بودجه، به صندوق منتقل و از محل سود درآمدهای سرمایه گذاری‌های صندوق، نهایتا” بودجه‌ی کشور تأمین شود.


غضنفری با تأکید نیاز به تزاید منابع صندوق افزود: تولید امر مقدسی است ولی باید به سرعت وارد فاز توسعه و بهره وری شود تا امکان احداث و راه اندازی بنگاههای جدید فراهم و روند توسعه کشور سرعت یابد.


وب گردی

“https://sohaeshop.com/product-category/%D8%A2%DB%8C%D9%81%D9%88%D9%86-%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%B1%DB%8C/”>ایفون تصویری “https://mz724.ir/”>بلیط هواپیما موج زمزم “https://iransite.com”>طراحی سایت ایران سایت “https://www.mehrparvaz.com/”>آژانس هواپیمایی مهرپرواز “https://www.alefbatour.com/”>آژانس هواپیمایی الفبای سفر “https://www.trip.ir/”>بلیط هواپیما ارزان “https://upmusics.com/category/dl-nuhe-madahi/”>نوحه های محرم “https://www.eligasht.com/”>قیمت بلیط هواپیما “https://www.flytoday.ir/flight”>بلیط هواپیما


admin_mti1360

دیدگاهتان را بنویسید

بزرگترین تولید کننده میوه خشک در ایران؛ معرفی برترین‌ها و نقش صنایع غذایی موژان
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

بزرگترین تولید کننده میوه خشک در ایران؛ معرفی برترین‌ها و نقش صنایع غذایی موژان

بزرگترین تولید کننده میوه خشک در ایران؛ معرفی برترین‌ها و نقش صنایع غذایی موژان میوه خشک یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین تنقلات سالم در ایران و جهان است که به دلیل ماندگاری بالا، طعم خوش و فواید تغذیه‌ای، جایگاه ویژه‌ای در سبد غذایی خانواده‌ها دارد.

Read More
رازهای آرایش حرفه ای؛ از تکنیک های بیوتی بلاگرها تا ترفندهای ماندگاری میکاپ
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

رازهای آرایش حرفه ای؛ از تکنیک های بیوتی بلاگرها تا ترفندهای ماندگاری میکاپ

آرایش حرفه‌ای فقط به این معنی نیست که صورت‌تان زیبا دیده شود؛ بلکه یعنی آرایش‌تان از لحظه‌ای که می‌زنید تا پایان روز، همان کیفیت و تازگی را حفظ کند. حتما شما هم این سناریو را تجربه کرده‌اید: صبح که از خانه بیرون می‌روید، همه چیز بی‌نقص است؛ اما بعد از چند ساعت، فاندیشن خط‌افتاده، بینی […]

Read More
ارائه بهترین قیمت پسته عمده و خرده | کیفیت عالی، قیمت مناسب
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

ارائه بهترین قیمت پسته عمده و خرده | کیفیت عالی، قیمت مناسب

ارائه بهترین قیمت پسته عمده و خرده | کیفیت عالی، قیمت مناسب اگر به دنبال خرید پسته با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت هستید، جای درستی آمده‌اید! ما در پسته حاج یوسف با حذف واسطه‌ها و خرید مستقیم از باغات مرغوب ایران، این امکان را فراهم کرده‌ایم که پسته و فرآورده‌های آن را هم به […]

Read More