/دلمه غذای مطبوع

“دلمه” از جمله غذاهای خوشایند طبع اهالی خراسان شمالی است که گرچه پخت و مصرف آن در بسیاری از ناط کشور معمول است اما در سفره اهالی این استان جایگاهی ویژه دارد.


برخی از خانواده ها در خراسان شمالی به خصوص طی فصل تابستان در هر هفته دست کم یک وعده دلمه مصرف می کنند و گستردگی سطح تاکستانها در این استان شاید یکی از دلایل اصلی اقبال مردم به این غذا باشد.


درخت مو که برگ آن از مواد اصلی لازم برای پخت دلمه است با توجه به اقلیم منطقه در منزل اکثر اهالی این خطه یافت می شود و جالب آنکه حتی در دیگر فصول نیز برگ نمکسود شده این درخت در بازار عرضه می شود.


دلمه با مخلوطی از برنج، سبزی معطر، گوشت چرخ کرده، لپه جوشیده، لوبیا، نخود، پیازداغ و نمک و ادویه تهیه می شود.


دلمه برگ مو، برگ کلم، پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، بادمجان و گوجه فرنگی از انواع مختلف دلمه است که تهیه آنها در این منطقه رواج دارد. اهالی این منطقه برای استفاده از برگ مو برای پخت دلمه در زمستان نیز این برگ را در تابستان جمع آوری کرده و با نمک شور کرده و در دبه نگهداری می کنند.


با توجه به تقاضای مردم حتی برگ مو شور شده در زمستان نیز در همه فروشگاه های عرضه میوه موجود است و به فراوانی عرضه می شود.


مادربزرگها در خراسان شمالی اگر بخواهند با غذایی خاص و مقبول طبع همه از نوه ها پذیرایی کنند برای آنها دلمه می پزند.



دلمه غذای مطبوع


طرز تهیه:


برای پخت دلمه باید گوشت چرخ کرده را درون پیازداغ سرخ و در مرحله بعد سبزی به مواد افزوده شود. برنجی که از قبل خیس شده نیز باید با آب حرارت داده شود تا کمی قد بکشد، سپس مواد سرخ شده به برنج اضافه شود.


از ماست، آبلیمو، سرکه و یا شکر نیز برای مزه دادن به غذا متناسب با ذائقه افراد استفاده می شود.
باید برگ مو یا کلمی که با کمی جوشاندن لطیف و بادمجان و گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای که داخل آنها خالی شده برای گذاشتن مواد آماده شده فراهم شود. مواد آماده شده را با قاشق  درون هریک از برگهای مو و کلم گذاشته و برگ ها به حالت مربع و مستطیل تاخورده و پیچیده می شود.


 درون گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل دلمه ای نیز با مواد پر شده و سپس در آنها با بریده ای از خود این صیفی جات بسته می شود.


در مرحله بعدی باید دلمه های برگ و کلم با هم در یک قابلمه و دلمه های گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل دلمه ای در قابلمه ای دیگر چیده و با مقدار اندکی آب بر روی شعله پخته شود.


هدف از تفکیک این دلمه ها در دو قابلمه جدا این است که طعم آنها در کنار یکدیگر عوض نشود. دلمه پخته شده در ظرفی چیده و با سکنجبین و سس گوجه فرنگی مصرف می شود.


دیدگاهتان را بنویسید

انتقاد امام جمعه کرمان از نحوه برگزاری برخی جشنواره‌ها و برنامه‌های ورزشی
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

انتقاد امام جمعه کرمان از نحوه برگزاری برخی جشنواره‌ها و برنامه‌های ورزشی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ حجت‌الاسلام حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در خطبه های نماز جمعه شهر کرمان در مصلی امام علی (ع)، با بیان اینکه جنگ ترکیبی دشمن با همه قوا و در دو محور روایت‌سازی و روایت‌پردازی بر ما تحمیل شده اعلام کرد: دشمن همه ظرفیت […]

Read More
حمید رسایی خطاب به ظریف و پزشکیان؛ بوی بد برجام‌های موشکی به مشام می‌رسد/ چرا دوگانه موشک و مردم می‌سازید؟
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

حمید رسایی خطاب به ظریف و پزشکیان؛ بوی بد برجام‌های موشکی به مشام می‌رسد/ چرا دوگانه موشک و مردم می‌سازید؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حمید رسایی نوشت: علی ربیعی میگوید: بیایید سوخت موشک را به رضایت مردم گره بزنیم.

Read More
«در آغوش درخت» بهترین فیلم جشنواره کانادایی شد
گزیده آخرین اخبار و اطلاعات

«در آغوش درخت» بهترین فیلم جشنواره کانادایی شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی اثر، فیلم سینمایی «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک خواجه‌پاشا و تهیه‌کنندگی محمدرضا مصباح و سجاد نصراللهی‌نسب، در ادامه حضورهای بین‌المللی خود موفق به کسب جایزه بهترین فیلم بلند از جشنواره بین‌المللی فیلم مسلمانان کانادا (Muslim International Film Festival) شد. ششمین دوره این جشنواره امسال از ۱۰ […]

Read More